Conferència

Ahir a la sessió d'NTAE va ser diferent a les de sempre. Vam assistir a una conferència a l'auditòri "Els blocs a l'aula", presentada per l'Anna Pérez: professora d'infantil i primària i formadora de noves tecnologies, en especialitat els blocs.

Ens va explicar que eren els blocs, perquè servien, quines aplicacions tenen a l'àmbit educatiu, quines són les eines que ens faciliten el treball, etc. Per poder entendre tot això, ens va mostrar quines eren les diferències entre la web 1.0 de fa 10 anys (eines molt minoritari, sobretot, alhora de rebre i pujar la informació) amb la d'avui dia web 2.0 (eines que ens permeten crear contingut i compartir-lo, com ara el Gmail, Google, Youtube, entre d'altres. Actualment qualsevol persona pot ser usuaria d'aquests llocs, que de fet és el que ens permet crear i compartir).
A més a més ens va explicar què volia dir crear un bloc a l'escola i quines eren les característiques que actualment facilitaven la feina al docent i, també, a l'alumne: organització per categories, ordre temporal (calendari), llenguatge escrit i oral, eina de reflexió, compartir recursos, llistat d'enllaços, aprenentatge continu, etc.
Finalment ens va ensenyar que era el Bloglines (servei web, que ens permet crear una xarxa. En aquest cas de blocs de professors), quines diferències presentava la Wiki per nens de primària i la Wikipedia, entre d'altres conceptes també importants.

Vaig trobar molt interessant el bloc següent: http://xer.cat/foramuralles: és un projecte que inclou escoles i instituts de Ciutat Vella, que consisteix en construir un abecedari amb paraules, fets, frases, etc, que ajudin a trencar murs. Què vol dir trencar murs? "Hi ha molts murs que impedeixen que tothom tingui les mateixes oportunitats, pot ser el mur de la pobresa o de la indiferència, el de la tristesa, el de les coses mal fetes…. les vostres paraules han de ser aquelles que ajudin a trencar aquests murs i fer que la vida sigui una mica millor."

En resum, vaig trobar essencial el fet que es donès tanta importància a les Noves Tecnologies, sobretot a l'àmbit i procés educatiu, és a dir, als mitjans que tenim i com podem utiltzar-los, tan els mestres com els infants, per tal d'aportar nous coneixements per aprendre i ensenyar de maneres diferents.

Comentaris