Les càmeres i l'ús educatiu

Durant aquests dies he aprés a utilitzar una càmera, quines utilitats i quins mètodes podem fer servir per poder gravar en diferents situacions; els plans (generals, mitjos, primers plans), els angles (picat, aberrant, subjectiu, contra picat, etc), els moviments de càmera (panoràmica i travelling, tan d'acompanyament com de relació), la importància de l'espai-temps (és a dir la relantització, l'accelaració, els canvis d'escenes, els efectes que s'hi poden aplicar, els tipus de transicions, les cortinetes, etc) i per acabar el muntatge (amb totes les imatges gravades anteriorment en realitzem una sola, que ens crea una realitat, un espai, una continuïtat).

Finalment després de saber tot el que es podia fer amb la càmera, vam realitzar un treball en grup: aquest treball consistia en fer una gravació d'un minut, amb l'objectiu de que sense fer servir paraules l'espectador pogués entendre el missatge que es volia transmetre.
Un cop gravat, vam anar a la sala d'edició de vídeos. Allà vam editar amb el programa Pinacle, que ens va servir per tallar, enganxar, posar música, posar més imatges, etc. Ens va permetre deixar el vídeo preparat per poder-lo penjar a llocs com el Youtube.

Trobo molt recomanable aquesta experiència amb càmeres. És imprescindible que tan els alumnes com nosaltres que aspiren a ser docents, tinguin nocions pràctiques i teòriques de com funciona una càmera, ja que pot ser molt educatiu alhora de gravar a possibles centres educatius.

Comentaris