XtraMath: un espai matemàtic interessant!

Esteu cansats? Va, que demà ja és l'últim dia de la setmana. Suposo que a hores d'ara ja haureu compartit amb els vostres alumnes les grans aventures que han passat aquests dies de vacances. Ara toca centrar-se i començar a obrir noves fronteres, nous projectes i activitats motivadores! Els Reis ja han tornat a casa del seu llarg viatge i ja comencen a treballar per tenir preparats un munt de regals per l'any vinent. Ah! El Rei Melchor, mentre s'asseia damunt del seu camell, em va dir que ens abriguessim força que l'hivern es faria notar... Tenia raó, brrr, ja comença a fer fred, oi? Si és que en aquests reis no se'ls escapa ni una, eh? De propina em va regalar una bufanda perquè em tapès el coll (sí, sí, com aquelles que fan les nostres àvies). Gràcies! 

Les bufandes de les àvies són les que ens abriguen més, oi?
Il·lustració de Elina Ellis

Bé, avui, i per tal de combatre aquest fred cada vegada més intens, us presento XtraMath, un espai web dissenyat per ajudar als mestres i als pares per tal de reforçar l'aprenentatge de les matemàtiques bàsiques. Així doncs, se'ns ofereix un entorn virtual online on els nens i nenes resolen activitats pràctiques personalitzades. D'aquesta manera, els professors i/o els pares poden tenir un control exhaustiu del procés d'aprenentatge de les activitats proposades.


Per començar a preparar les activitats heu de registrar-vos com a pares o bé com a professors (haureu de completar les dades que se us demanen). Fet això, haureu de crear la vostra classe, seguint els següents passos: 
  • Add students: espai que ens permetrà afegir els nostres alumnes i seleccionar el seu nivell d'aprenentatge. 
  • Print parent flyers: aquí podre imprimir una carta pels pares dels nens, per tal que també puguin fer un seguiment de les activitats matemàtiques d'XtraMath
  • Print students PIN: aquest espai ens proporcionarà el PIN de cada estudiant perquè pugui accedir a les classes que hem creat.
  • Els dos útlims enllaços són vídeos explicatius que ens ajudaran a entendre i aprendre una mica més sobre aquest espai web (enllaç 1, enllaç 2). 


Tot i que a primera vista sigui una mica complicat seguir tots els passos que se'ns proposen, val la pena en feu una visita i que n'exploreu les seves possibilitats. Estic segur que en podem treure molt de suc a l'hora de plantejar activitats matemàtiques, a més de reforçar i ampliar l'aprenentatge de llengües estrangeres. Espero que us hagi agradat i que si us atreviu a fer-lo servir ens compartiu la vostra experiència!

Comentaris

Fer de Mestres ha dit…
Un recurs molt interessant per a infants autònoms amb l'ordinador.
Com t'ho fas per trobar aquestes perletes? Ets una joia!
Petons d'admiració
Blanca B ha dit…
pues parece que estoy en inglés de lo que creía, porque he oído el estupendo vídeo que ponen y hasta lo he entendido, jajajaj. Un recurso magnífico para la gente de primaria, y gratis. Joel, eres un as. Un besito muy calculado.
Ana Martínez ha dit…
Gracias Joel, podré utilizarlo con dos de mis alumnos. Un beso matemático.
Magda ha dit…
Noiet tu com t'ho fas per trobar tants bons recursos ???? No pares ehhhhhhhhhhhhh, hiperactiu al 100% has començat aquest 2013 !!!!
Un molt bon recurs per a primaria, els hi comentaré també als meus companys/es que segur que els hi interessa.
Petonets ben hiperactivats !!!
Joel Artigas ha dit…
@Carme Sí, oi? Trobo que li podem treure molt de suc. jejje! Doncs, remenant i remenant per la xarxa... Això és un no parar, hi ha una quantitat increïble de continguts que ens poden ser útils! Petonets. Moltes gràcies per les felicitacions. Muak
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Qué bien!! Sí, es un super recurso para los niños de primária, sin embargo también hay algunas actividades que podemos utilizar con infantil eh? (nivel K2) Gracias a vosotr@s por dejarme estos comentarios tan bonitos. Besitos extramatemáticos! :)
Joel Artigas ha dit…
@Ana De nada. Gracias a ti por comentar. Me alegro que te haya gustado el recurso. A mi también me ha encantado! :) Muaaak
Joel Artigas ha dit…
@Magda Per la xarxa... Sí, he de dir, que aquest 2013 ha començat del tot hiperactiu. Cal que no pari i que segueixi així durant molt de temps...!

I tant, comenta als teus companys tot el que vulguis! Petonets i abraçades.