Mural.ly: fem els nostres murals?

L'excès d'informació a la xarxa fa gairebé impossible aprofundir sobre tots els enllaços que ens semblen interessants, però no tan sols això, ja que tothom es veu capaç de gestionar i administrar els continguts en xarxa. Sense cap mena de dubte, el que abans trobavem als llibres, diàris, material específic multimèdia, ..., ara ho trobem emmagatzemat en aquest núvol digital que ens envolta dia rere dia. Ara més que mai cal ser una persona capaç de saber contrastar els continguts, llegir, aprendre de les opinions i experiències dels altres. Així doncs, cal fugir de l'automatització, escollir allò que per a nosaltres té una raó de ser significatiu, allò que decidim compartir amb els altres, perquè això, en definitiva, és una retrat de la nostra identitat digital.

 Tots tenim coses a a dir... Vigileu no us trepitgin! 
Il·lustració de Núria Giralt

Com bé sabreu últimament el Twitter d'Educació i les TIC està més en marxa que mai. És gràcies a aquesta hiperactivitat que he conegut un bon grapat de llocs web que val la pena que en feu una ullada. Així doncs, avui us presento Mural.ly, un espai magnífic que ens permetrà crear els nostres propis murals digitals. Abans de començar a explorar-ne els seus continguts, no us perdeu el vídeo de presentació que ens han preparat els seus autors: 


Com haureu pogut observar, les seves possibilitats són ben àmplies i en podem extreure molt de suc a l'hora de treballar amb els nostres nens i nenes. Un cop hagueu realitzat el vostre registre, Mural.ly ens permet escollir entre 6 tipus de murals diferents: un mural en blanc (Blank Template); un mural que podem fer servir per fer plujes d'idees (Brainstorming Session); un mural en forma de línia de temps (Project Plan - Roadmap); un mural que el seu disseny ens permetrà poder interactuar i desenvolupar la nostra feina cooperativament (Mood Board); un mural que ens permetrà planificar i organitzar els nostres continguts, ideal per als nostres viatges (Trip Plan); i, un mural fantàstic per a aquells que sou emprenedors i necessiteu agrupar les vostres idees, invents, interessos.


Per començar és molt recomanable que comenceu pel mural en blanc (Blank Template) i comenceu a explorar-ne les seves possibilitats. Perquè us en feu una idea, a la vostra esquerra hi trobareu totes les eines d'edició que us permetran: posar hipervincles, inserir imatges, incloure documents, introduir text, entre molts altres. Una de les peculiaritats que té aquest lloc web, i que com bé haureu pogut observar al vídeo anterior, és que si trobem qualsevol contingut en xarxa o des del nostre ordinador que ens agradaria visualitzar al nostre mural ho podem arrossegar. Com fer-ho? Seleccioneu per exemple una imatge que us agradaria posar del vostre ordinador i sense deixar d'apretar el botó dret del mouse l'arrossegueu a la pestanya on teniu obert el vostre mural que esteu editant (a vegades és més difícil explicar-ho que fer-ho!).


Fet això, podrem guardar el nostre projecte, compartir-lo a les nostres xarxes socials, descarregar-nos el mural com una imatge o com un enllaç, o bé copiar el codi embed per inserir la nostre feina a qualsevol espai web, per exemple el nostre bloc. Bé, espero que creeu uns bons murals!

Comentaris

Miren ha dit…
Esto tiene muy bueeeeena pinta, gracias por enseñárnoslo. Un saludo
Ana Martínez ha dit…
Parece genial. No dudes en que lo probaré. Un beso.
elhadadepapel.com ha dit…
M´encanta,... pero no es tan espontáneos que parece. A lo mejor hay que acostumbrarse primero

Fer de Mestres ha dit…
Una dona acostumada al llapis i al paper, pot poc a poc amb Pinterest, es va espavilant amb facebook, ja sua amb blogger, comença a despista-se amb el twiter peró Joel, això ja és massa per a mi!
Us ho deixo pels joves ja,ja,ja.
Petonets
Joel Artigas ha dit…
@Miren Celebro que te haya gustado! Sí, es un sitio web estupendo. Besos! :)
Joel Artigas ha dit…
@Ana Y lo es, y lo es! Ya nos dirás que te ha parecido. Besos enormes! :)
Joel Artigas ha dit…
@equipo:Hannah/Noah/Hilke Sí, estos sitios web hay que probarlos y experimentar con ellos para saber si nos es útil! Beijos.
Joel Artigas ha dit…
@Carme Jo crec que això de les xarxes socials ens vé de nou a tots, eh? A més, ser del cert que tu pots amb tot, ets una super blocaire, una estupenda "Facebookera", tens un Pinterest super creatiu i unes intencions boníssimes amb el Twitter. Millor ja no ho pots fer! :) Molts petonets digitals.