Amara: aprendre a subtitular és fàcil!

Remenant per la xarxa he descobert Amara, un espai magnífic que ens permetrà afegir subtítols en qualsevol idioma i des de qualsevol vídeo de les plataformes Youtube, Vimeo, Blip TV, Ustream, entre d'altres. Com bé ens expliquen els seus autors, Els subtítols fan els vídeos més útils, més globals i més fàcils de trobar. No us perdeu el vídeo promocional, estic segur que entendreu moltes de les coses que se'ns proposen.


Amara és un espai molt senzill i fàcil de d'utilitzar. Què cal fer per començar? Molt fàcil, introduir la direcció url del vídeo que volem subtitular al requadre en blanc del lloc web i prémer damunt del botó blau Subtítol. Tot seguit, se'ns carregarà una nova pàgina i principalment hi trobarem el següent: una petita descricpió del vídeo en qüestió, la possibilitat de compartir el vídeo; i els idiomes en què ja ha estat traduit el vídeo. Si el que volem és editar els nostres subtítols cal clicar damunt de l'enllaç Inicia una nova traducció! Fet això, haurem de decidir a quin idioma volem traduir el nostre vídeo. Finalment, se'ns obrirà una nova finestra on hi podrem trobar el text narrat desglossat en diversos recuadres en blanc, així doncs només caldrà omplir-los amb el nostre idioma. Voila!


Des de l'àmbit educatiu, trobo que en podem treure molt de suc d'aquesta eina. Podríem generar activitats en grup que els infants haguessin de gravar un vídeo, generar els subtítols en una altra llengua i fer una bona presentació oral (podríem afegir la transcripció en àudio). D'aquesta manera, estaríem treballant les eines TIC, l'aprenentatge de llengues estrangeres (pronuncia, bona articulació, nou vocabulari,...), aprendre a fer exposicions en públic (bona dicció, pèrdua de la por escènica, estructura i plantejament d'allò que volem explicar), comprendre la importància de treballar en cooperació amb els altres (respecte, diàleg, participació). Interessant, oi?

Què, us animeu a subtitular aquest vídeo? 

Comentaris

Ana Martínez ha dit…
Parece un buen recurso, Joel. Gracias. Un beso.
Joel Artigas ha dit…
@Ana Gracias por el comentario. Me alegro mucho que te haya gustado. Abrazos! :)