Dia Internacional de les persones amb discapacitat

Avui no és un dia qualsevol, és el Dia Internacional de les persones amb discapacitat, així doncs Educació i les TIC no es podia pasa quedar de braços plegats, sinó tot el contrari. Per aquells que no en sabeu gaire cosa, i aprofitem també per fer una mica d'història, l'any 1982 (avui se celebra la vint-novena edició) va ser l'any que l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el dia 3 de desembre com el Dia Internacional de les persones amb discapacitat a fi de sensibilitzar l'opinió pública sobre els drets i igualtats de les persones discapacitades, així com també la importància d'integrar-les dins la nostra societat. 


No oblidem que aquest dia és un dia simbòlic, això no vol dir que només hàgim de tenir en compte aquest col·lectiu aquest dia, sinó tot el contrari, ja que cal prendre consciència que les persones amb n.e.e (necessitats educatives especials) són persones com tots nosaltres, tinguin o no una discapacitat o una deficiència. 


Des de les escoles ens cal: lluitar per millorar l'accessibilitat de les persones amb discapacitat; crear una societat igualitària en què el respecte, la tolerància i la diversitat siguin aspectes fonamentals per a l'aprenentatge de totes les persones; incloure a tothom, independentment de les seves característiques cognitives i/o psicològiques; construir una escola de tots i per a tots; etc. 

 A les aules no hi ha grups homogènis, tots som diferents. Cal aprendre a no etiquetar, no definir els nostres alumnes amb adjectius. Els infants tenen ritmes d'aprenentatge i estats maduratius diferents. Ser mestre/a, no només consisteix en preparar-se les unitats de programació...

Cal no deixar de conscienciar la nostra societat i millorar mica en mica la qualitat de vida de totes aquestes persones, no ho oblideu. Que tingueu un molt bon dia!

Comentaris

Fer de Mestres ha dit…
Unes reflexions molt encertades!
Ahir em van corregir la paraula discapacitat, ara diversitat funcional.
Una vegada més, les paraules van canviant, els eufemismes van sorgint i la realitat és sempre la mateixa: haver de seguir amb la lluita per aconseguir una vida digna!
Perquè si sempre ha estat difícil ara, en temps de retallades, és complicadíssim.
Avui commemoro el Dia Internacional dels Discapacitats i em solidaritzo amb les seves reivindicacions perquè també són meves.
Petons amb deficiència visual!
A´Punto ha dit…
Que importante es concienciar a la sociedad en este aspecto, es muy bonito que hayas dedicado un poco de tu espacio a todos ellos. Por cierto, que la receta de hoy no es un postre¡ jajaja que gracia me hizo ;P
besiños y feliz semana
Blanca B ha dit…
Ahora que la crisis nos llega a lo más profundo vemos, día a día, como se van desmantelando las ayudas sociales y el estado de bienestar. Todos perdemos algo, pero las personas con discapacidades ven su futuro mucho más comprometido. Una pequeña ayuda puede ser mucho. Gracias por dedicarles esta entrada a la que me adhiero. En el País Vasco, hoy, es el día del euskera, un idioma con grandes discapacidades para su uso normal. Un beso cariñoso.
Joel Artigas ha dit…
@Carme Gràcies Carme. Domcs trobo perfecte que mica en mica les paraules es vagin corregint, això diu molt de nosaltres, de preocupar-nos per aquest col·lectiu... Moltes gràcies per solidaritzar-te amb les reeinvindicacions, la veritat és que aquestes retallades ens estan fent molt de mal! Petons compartits! :)
Joel Artigas ha dit…
@Vero jejje! Ya he visto que te ha hecho mucha gracia lo del postre...confundí puré por postre!!! Aixx... Qué bien que te haya gustado la entrada de hoy, comparto tu alegria y tu energia para concienciar a las personas de estos días tan importantes. Besitos! :)
Joel Artigas ha dit…
@Blanca No tengo palabras para darte las gracias. Estoy completamente de acuerdo con todo lo que nos comentas, esta situación económica y social es muy problemática y está haciendo mucho daño... Me parece que no hay que dejar que los políticos y los banqueros decidan por nostr@s, es hora de salir a la calle y gritar por nuestros derechos, por nuestras vidas! :) Besos reinvindicativos!