Bancs d'aliments: ajudem a les persones?

Després d'un dia intens ple d'emocions i alegria, tornem a la feina... Eps, però amb molt d'entusiasme i ganes de presentar-vos nous continguts interessants i útils. Sí, com aquell qui diu, m'acabo d'aixecar del llit i ja estic pensant en el bloc, en vosaltres, en les noves publicacions que faré i en els milers d'enllaços que m'esperen a la pestanya dels favorits. Això és un no parar, un aprendre contínuament, un no voler perdre el fil, un món fascinant del que cada dia en podem extreure coses útils i significatives. En poques paraules: fantàstic!

I, què, avui què ens presentes? Doncs, primerament i abans de començar, m'agradaria donar les gràcies a Marina A .F. del bloc Tapa ' t... de tapes per les magnífiques aportacions que ens fa cada dia. Si no la coneixeu, feu-ne una visita! Quedareu fascinats. Sense cap dubte un espai per aprendre de la cuina i amb la cuina. 


Ahir, tot remenant els continguts del seu bloc, vaig conèixer Fundació Banc dels Aliments, una inicativa benèfica que neix l'any 1987 a Barcelona, a fi de rebre productes alimentàris, repartir-los a les entitats benèfiques homologades i, finalment, fer-los arribar a aquelles persones que passen fam en el nostre entorn més proper (si en voleu saber més cliqueu en aquest enllaç). Una inicativa fantàstica per ajudar a aquelles persones que més ho necessiten. No oblidem que la greu situació econòmica que patim ha fet augmentar el nivell de pobresa i per tant les persones que pateixen fam. 


Des d'aquesta Fundació s'ha fet El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya, una nova campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya es durà a terme a més de 700 supermercats arreu de Catalunya el proper 30 de novembre i 1 de desembre. Tal i com ens explica la Marina, (...) La recollida és possible gràcies a la col·laboració de prop de deu mil voluntaris que contribueixen desinteressadament en la causa! No hi podem faltar!


A continuació, m'ha semblat interessant adjuntar-vos enllaços d'espais que gestionen els aliments per aquelles persones que més ho necessiten. Cal ser conscients d'aquesta problemàtica que arrosseguem des de fa anys i anys, cal donar-ho a conèixer als nostres infants, aprendre que dels errors també se n'aprèn, cal saber i entendre que no tothom pot accedir als aliments que nosaltres menjem, així doncs cal ajudar-los!
















Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Joel! Fantàstica aportació!! No per la menció que m'has fet, eh? que m'ha fet moltíssima il·lusió, sinó perquè has fet una difusió magnífica del que hauria de ser aquest gran recapte. L'any passat ens hi vam posar fort, uns quants blocaires, vam crear un bloc i vam fer receptes senzilles, i el desig és que aconseguissim que molta gent portés aliments per a la campanya als supermercats, que se'ns fessin difusió. És molt important que tots, tots, hi posem el nostre gra de sorra. Un paquet d'arròs no fa gaire res, però milers de paquets poden salvar gent en situació de pobresa extrema. Moltíssimes gràcies, repeteixo, per aquest post tan bonic i complert que has fet! petonets
Blanca B ha dit…
Muchas gracias por difundirlo, a veces olvidamos lo más esencial, que somos una única comunidad. Un beso muy significativo.
Joel Artigas ha dit…
@Marina No saps com me n'alegro que aquesta publicació t'hagi agradat i que entre tots, d'alguna manera o altra, estiguem contribuïnt en fer una bona campanya per millorar aquest sistema tant desigualat! Com bé dius, d'aquestes coses, d'aquests projectes, cal fer-ne difusió, donar a conèixer el treball que s'hi fa i aprendre a ser conscients d'aquesta problemàtica.

Gràcies a tu per aquesta aportació. M'ha agradat moltíssim llegir-te per aquí. Una abraçada ben gran!!! Ens llegim ben aviat. :) Petons.
Joel Artigas ha dit…
@Blanca Gracias a ti por comentar. Sí, a veces hay que volver a la realidad y analizar los problemas des de dentro y hacia fuera... Exacto, hay que ser conscientes que somos una única comunidad, desigualada, pero una sola. Es por este motivo que hay que ayudarse los unos a los otros, no?

Besitos más que significativos.