Musiquetes.cat: cantem, ballem, dansem amb la música!!

Després d'un dia ple d'emocions i felicitacions cal arrencar de nou! Així doncs, avui us presento Musiquetes.cat, un projecte musical ben curiós que val la pena donar-lo a conèixer, ja que en podem treure molt de profit. Tal i com ens defineixen els seus creadors artístics (Núria Lozano, MarcSerrats i Marc Grau), Musiquetes per la Bressola ens amara de música popular i tradicional i volem que els nens i les nenes les cantin i les ballin, als patis de ls escoles i als carrers i les places. (...) Aquest projecte musical vol reconèixer la Bressola, ajudar a divulgar la seva tasca, i si és possible fer una aportació al seu creixement. I tot plegat ho vol fer amb unes quantes premises bàsiques:
  • Prendre com a base la música popular i tradicional de tots els territoris de parla catalana.
  • Com que es tracta d’un treball relacionat amb les escoles catalanes de la Catalunya del Nord, no s’oblida del component pedagògic: es tracta d’un CD per cantar, però no només per a infants.
  • Fer una aportació de qualitat i original al panorama musical del país. Per això compta amb un bon grapat de músics i intèrprets reconeguts.
 

Però, com funciona? Musiquetes.cat se'ns presenta en forma de CD (té fins a 22 cançons). Les cançons que se'ns ofereixen les trobareu a la barra lateral esquerra. Cliqueu damunt la que us interessi hi s'obrirà una nova pàgina on podrem veure la informació de la cançó, descarregar-nos la cançó, conèixer els recursos que se'ns proposen i les aportacions d'altres escoles que han decidit utilitzar les cançons amb els seus alumnes (normalment són vídeos). 

 Interpretació de la cançó Jo som feliç!

En el cas que decidiu participar en aquest projecte entreu en aquest enllaç on se us explicarà amb detall que és el que heu de fer per deixar les vostres aportacions. També trobareu les últimes novetats de les col·laboracions, concerts, entrevistes,..., de Musiquetes als apartats què es mou? i què es cou? Espero que us hagi agradat! Trobo que és un recurs que en podem treure molt de suc! Sobretot per a tots aquells/es que ens dediquem a la música.

Comentaris

Magda ha dit…
Està molt i molt bé aquesta pàgina Joel, aquesta si que la conec i la faig servir força sovint!!!
A més tinc el CD,Musiquetes per a la bressola, que m'encanta i l'escoltem sovint a l'aula.
M'ha agradat molt aquesta entrada així molta més gent podrà conèixer aquest bonic projecte i la seva gran utilitat !!!
Petonets avui ben musicals !!!!!
Ana Martínez ha dit…
Un buen recurso pues a todos los peques les gusta mucho la música. Un saludo.
Blanca B ha dit…
Mira por dónde, esta ya la conocía. Está muy bien. Graciasssssssssssssss musicalesssssssssssss.
Joel Artigas ha dit…
A mi si que m'han agradat molt les teves felicitacions, Magda! M'ajuden a seguir rebuscant i trobant nous llocs web i recursos... Estic d'acord, cal donar a conèixer aquests projectes, ja que ens poden ser de gran utilitat a les nostres aules. Molts petonets, els meus plens de notes!
Joel Artigas ha dit…
Sí, Ana! Yo creo que disfrutan mucho todo aquello que tiene que ver con el movimiento, la manipulación de las cosas, el estar activos y no sentados (me refiero a la práctica de las cosas),... Sin duda la música tiene que ver con todos estos elementos, sin embargo tendríamos que conseguir que todas las áreas curriculares fueran "ingredientes" de ésta gran "receta", no crees? Muchos besos. :)
Joel Artigas ha dit…
jjejejje! MMmm... Mañana tengo otro preparado. Tengo mis dudas, pero creo que ya lo conocerás. Esto no quedará así, Blanca!!! Grrrr. jojjoo :) Te envio muchos abrazos de celos, pero celos simpáticos, buenos y amables!!
Blanca B ha dit…
Pasa por mi blog a recoger el premio que te mereces, para que luego digas. Besitos.
Joel Artigas ha dit…
Muchísimas gracias Blanca!! Qué ilusión ver que hay personas cómo tu que regalan premios. Qué bien!!!! Qué ilusión recibirlos. :) Muchos besos, Blanca.