Educapeques: recursos TIC molt interessants!

Explorant per la xarxa en busca de recursos TIC he topat amb Educapeques, un portal que té com a objectiu estimular l'aprenentatge dels infants a partir d'activitats i jocs online. La veritat és que és al·lucinant la quantitat d'aplicacions que té cada un dels jocs que se'ns proposen. Com començar? És ben fàcil, cliqueu damunt de qualsevol dels requadres que se'ns ofereixen a les barres laterals (al botó Leer más). Automàticament, se'ns obrirà una pestanya que ens explicarà els objectius claus plantejats de l'aplicació. Finalment, cliqueu a la pestanya Entrar per començar a jugar! 


Un inconvenient d'aquest portal és que les activitats no estan classificades per edats, així doncs no sabem si són adequades o no per als nostres infants, per aquest motiu caldrà que en fem una revisió per assegurar els continguts que s'aprendran. Tot i això, aquest espai ha estat creat per a professors, psicòlegs, pedagogs, ..., així doncs, de ben segur que les activitats que se'ns proposen estan revisades i estudiades perquè siguin d'allò més significatives per als infants.  


Com sempre, és necessari acompanyar els infants a les activitats proposades (sobretot al principi), ja que ens caldrà preparar el material didàctic al nivell d'aprenentatge adequat. No cal dir que, abans de fer servir qualsevol recurs TIC és imprescindible provar-lo per tal d'adequar les activitats al context del nostre alumnat, així com també a la programació que tinguem plantejada. Us ha agradat?

Comentaris

Ana Martínez ha dit…
Joel, estoy de acuerdo en que Educapeques es un portal muy completo e interesante, con multitud de recursos para utilizar con nuestros niños. Yo lo utilizo a menudo. Un saludo.
Joel Artigas ha dit…
Estoy de acuerdo! Muchas gracias Ana por tu aportación. Hay algunas aplicaciones que son magníficas!

Besitos!
Carmela ha dit…
Me parece muy interesante lo coloco de enlace para que entren a verlo. Un saludo
Blanca B ha dit…
Este portal es un maravilla, lo usamos desde hace tiempo con los de 5 años y con los de 1º de primaria y cada día me admiro más de todo lo que da de sí.
Lástima que sólo haya acceso gratuito a unas cuantas cosas.
Gracias por ponerlo.
Un besazo dominguero sin nata, guapo.
Magda ha dit…
Està molt bé aquest portal Joel, jo l'he fet servir diverses vegades i podem trobar unes aplicacions molt interesants!!!
Fins aviat!!!
Petonets primaverals!!
Miren ha dit…
Un recurso interesante. Un saludo
Joel Artigas ha dit…
Qué bien Carmela! Me parece estupendo, para eso está. A compartir!

Saludos. :)
Joel Artigas ha dit…
Sí, Blanca. Hay muchas cosas que nos obligan a estar registrados, sin embargo creo que han ampliado los contenidos des de la útlima vez que entré!

Gracias por compartir con nosotros tu experiéncia con los pequeños/as. Creo que es un recurso genial, no?

Besos, sí, mejor sin nata... :)
Joel Artigas ha dit…
Sí, oi? Magda, jo també trobo que és un recurs genial del que en podem extreure moltes coses útils, a més de ser un lloc divertit per fer entrar sovint als nens i nenes.

Petons. M'encanta veure't per aquí! Salutacions.

:=)
Joel Artigas ha dit…
Gracias por el comentario, Miren! Yo también creo que es un recurso magnífico para utilizar con los niños.

Saludos! :)