100 paraules per escriure

Avui us presento el JClic 100 paraules per escriure que tal i com ens defineixen els seus autors és un conjunt d'activitats pensades perquè els nens i nenes tot mirant un dibuix i escoltant el seu nom el sàpiguen escriure. Si l'escriuen correctament el dibuix s'animarà. És un treball sistemàtic. Ideal per tenir a l'aula al racó de llengua. El projecte consta de sis nivells que no cal fer alhora:
  • 3 nivells de fàcil: Paraules tal i com sonen. El nivell correspon a: síl·labes directes, inverses i travades.  
  • 3 nivells de difícil: Paraules que sonen o s'escriuen diferent, o porten accent o hi ha sons diferencials del castellà. També es marca el nivell com a directes, inverses i travades. 
Quan el nen o nena sàpiga respondre correctament les 100 paraules ja es pot considerar que té coneixement del teclat i que ja té adquirides les normes bàsiques de fonètica i ortografia i ja pot passar a un estudi amb més profunditat, de la llengua. No es respecta l'ortografia natural perquè es tracta de fixar la paraula tal i com s'escriu. 


Aquesta activitat està adreçada a nens i nenes de P5 i primer cicle de primària. Si hi jugueu una estona ja veureu que és un JClic molt ben elaborat, no obstant no hi ha cap tipus de correcció dels errors que fem quan anem escrivint, així doncs caldrà acompanyar als infants a l'hora de realitzar aquestes activitats i explicar-los, en el cas que sigui necessari, el perquè s'han equivocat i guiar el seu aprenentatge a fi de millorar els seus errors.

Comentaris

Blanca B ha dit…
Tienes mucha razón es un jclic muy bien elaborado. Gracias. Un besito.
Marta ha dit…
És un recurs que acostumo a fer servir i ,la veritat, és que està molt bé i als nens els hi encanta, sobretot quan escriuen bé la paraula i el dibuix es mou. Molt bona aportació.
Una abraçada.
A´Punto ha dit…
Que buen recurso¡ Lo que no se pueda hacer ahora on line :) besiños muaccccs
Joel Artigas ha dit…
Gracias Blanca por tus comentarios! Nos leemos pronto. Besos!
Joel Artigas ha dit…
De res Marta, gràcies a tu per compartir la teva experiència docent amb nosaltres.

Una abraçada ben gran!
Joel Artigas ha dit…
Sí, eh? Hay de todo! Gracias Vwero por tus mensajes llenos de energia.

Besitos!
Ana Martínez ha dit…
Me va a venir genial para utilizar con mis alumnos que tienen un nivel aproximado. Gracias por compartirlo.
Joel Artigas ha dit…
Fantástico Ana! Me alegro que te pueda ser útil.Ya nos explicarás si les ha gustado.

Un abrazo :)