Tècniques per a concentrar-se: un article qüestionable

Des del bloc Aprenent a educar adjunto la recomanació d'un artícle de la web de d'Eroski Consumer que ens exposa tècniques de concentració, a fi que els estudiants de primària i secundària assoleixin hàbits, i estratègies per tal d'aconseguir un bon rendiment acadèmic.

Tot i que és evident que la majoria d'aquestes recomanacions, que ens ajuden a millorar l'hàbit de la concentració, ens poden ser de gran ajut, cal no oblidar el paper que té el professor en aquest treball. El professor és aquella persona responsable de l'educació dels infants (sense oblidar la família i/o altres persones i institucions que hi col·laboren), en aquest aspecte cal destacar la importantíssima tasca d'exercir correctament la seva feina. Així doncs, com bé exerceixen molts docents, no seria bo carregar la culpabilitat als infants sobre la falta de concentració que alguns alumnes, ja que, d'altra banda, el que cal és transmetre eines, recursos, estratègies, ..., perquè els infants aprenguin a gestionar la informació, a ser capaços d'atendre, a tenir una motivació per allò que aprenen, entre d'altres. 


No crec que la finalitat dels professors sigui aconseguir estudiants amb un gran rendiment acadèmic. Aquest, precisament, és l'objectiu de la societat d'avui, un món el qual constantment ens exigeix ser el primer de la fila, aquell que és i serà el millor de la seva promoció. És això el que volem? Potser ens caldria diferenciar-nos d'aquesta gran societat i conformar el nostre petit món, una comunitat diferent, capaç d'escoltar i d'entendre els altres, amb ganes i possibilitat d'incloure a totes les persones a l'aula ordinària, amb esperit per a educar i aprendre de tothom, ...

Comentaris