Genoom: fem un arbre genealògic?

Avui he descobert Genoom, un espai web que ens permetrà crear els nostres arbres genealògics. Per fer servir les aplicacions que se'ns proposen no ens caldrà cap mena de registre, hi podrem accedir directament omplint la informació que se'ns demanarà. Així doncs, a grans trets podrem: publicar la nostra informació personal; mostrar el mapa de la nostra situació actual; posar un llistat dels familiars; "pujar" els nostres àlbums de fotos; deixar els nostres missatges; etc.

Genoom, a més de ser un recurs educatiu que podrem fer servir amb els infants, és un lloc que ens permetrà construir, recordar, descobrir, conèixer les nostres xarxes familiars. El fet que aquest servei estigui connectat a xarxes socials, com el Facebook, ens permetrà conèixer persones que formen part del nostre arbre geneològic sense que nosaltres ho sapiguessim.


No hi ha dubte que, aquest lloc web ens pot ser molt útil per a conèixer les arrels de la nostra familia, una activitat que de ben segur els farà molta il·lusió de realitzar als infants. Encara recordo aquell dia que a l'escola em van demanar que realitzés un arbre geneològic. Va ser molt divertit, ja que vaig haver de preguntar als meus avis que m'expliquessin la història de la seva família (les "batalletes" també hi van ser incloses). En aquest aspecte, és important que els infants conitnuïn realitzant aquest tipus d'activitats i que, al mateix temps, aprenguin a utilitzar aquests espais online que, d'altra banda, ens facilitaran crear un arbre geneològic més acurat.

Enllaços interessants
Llocs web i programes per a crear arbres genealògics

Comentaris

Anònim ha dit…
He probado Genoom y he de decir que es una muy buena herramienta de genealogía para gente hispana, con 2 apellidos. Lo bueno es la simplicidad y la posibilidad de exportar a .ged los archivos en árbol genealógico.
Joel Artigas ha dit…
Sí, estoy de acuerdo contigo. Es un recurso magnífico que podemos utilizar para crear árboles genealógicos. A veces lo simple es símbolo de bueno, no crees? Muchas gracias por tu comentario. Me alegra saber que te ha gustado este recurso!! Nos leemos pronto. :) Salutaciones.