BabyTV: treballem els sons

Des del bloc Velosipios he conegut BabyTV: una pàgina web d'un programa de televisió. Aquest ens proporciona tota mena de recursos els quals podem treballar l'anglès: vídeos educatius; programes del canal de televisió BabyTV categoritzats en música i art, natura i animals, imaginació i creativitat, activitats, ..., o bé classificats per la seva emissió; juga i aprèn (activitats educatives, jocs educatius, llibres interactius, ...); activitats pels pares (informació pels pares, promocions, productes, ...). A més, també podem escoltar la ràdio d'aquest canal de televisió infantil. En el cas que volgueu formar part, o bé ser fans d'aquest canal de TV, us haureu de registrar, cosa que ens facilitarà poder utilitzar més aplicacions d'aquest servei.
Tal i com ens recomana el bloc Velosipios, aquest espai ens proporciona activitats que ens poden anar molt bé per a treballar l'audició, els sons, la identificació d'objectes, paraules, etc. D'entre aquestes es detaquen les següents: 
A mode de crítica, no es tracta, tal i com ens explica el bloc anterior, d'activitats per a treballar la discriminació auditiva, sinó de recursos que ens ajuden a  aprendre i treballar l'atenció sonora, el saber identificar sons, a desenvolupar la capacitat de saber respondre davant d'estímuls sonors, etc. Des del meu punt de vista, la discriminació auditiva fa referència al concepte d'excloure, no tenir en compte, rebutjar, ... No es tracta que els infants aprenguin a "no rebutjar els sons", sinó d'aprendre a sentir i entendre la importància d'atendre'ls. La societat actual viu immersa sota una capa del que s'anomena "contaminació acústica" (sobretot a les ciutats), en aquest aspecte les persones ens hem acostumat a viure sota un mar d'estímuls sonors que evidentment ha produït que molts d'ells quedessin discrimnats: el so dels cotxes, una martell que pics, les veus de les persones, la música que ens obliguen a escoltar als supermercats, ... Aquest aspecte ha fet molt de mal a les persones, ja que sense voler ha amagat el nostre sentit auditiu, un sentit que queda ensordit darrera l'infinit so de les ciutats, el no-silenci, la constant producció, ...

Recomano que us llegiu L'audició musical a l'Educació Infantil i Primària de Maria Antònia Guardiet, sobretot el Capítol 2: L'escolta necessita un paisatge sonor no contaminat.

Comentaris

Sonia ha dit…
M'ha encantat la teva entrada! Moltes gràcies per la teva informació sobre la discriminació auditiva. Estic totalment d'acord amb tu! Salutacions.
Joel Artigas ha dit…
Gràcies a tu pel comentari. Ens llegim.

Salutacions.